QR Kodu Nedir ve Online QR Kodu Oluşturma Siteleri

QR Kodu Nedir ve Online QR Kodu Oluşturma Siteleri

 QR kodu (quick response = hızlı cevap) iki boyutlu bir barkod türüdür. Otomobil sanayiinde kullanılması amacıyla 1994 yılında Denso-Wave tarafından bulunmuştur. Japonya’da kullanımı oldukça yaygın ve popülerdir. Günümüzde dijital kameralar ve cep telefonlarında kullanımı yaygınlaşmıştır. Kaydedilen fotoğraflar kodlanarak barkod içeriği görüntülenebilmektedir.

'Japon standart kodu JIS X 0510' ve 'ISO kodu ISO/IEC18004' olmak üzere 2 standarda sahip olan QR kodu yapısının:
  • Nümerik en fazla 7.089 karakter
  • Alfanümerik en fazla 4.296 karakter
  • İkilik sistem (8 Bit) olarak en fazla 2.953 Byte
  • Kanji/Kana olarak en fazla 1.817 karakter
kapasitesi vardır.

Önceden oluşturulmuş QR kodları sonrasında onu okuyabilen okuyucular veya cihazlar aracılığı ile bir (interaktif) yazıya ya da linke dönüştürülecektir. Örneğin, size ilginç gelen bir poster, ürün ya da bu koda sahip başka birşey dikkatinizi çektiğinde cep telefonunuzu çıkarıp QR kodunu taramanızın/scan etmenizin akabinde hemen daha fazla bilgi alır ve sizi ilgili web sitesine yönlendiren linke ulaşırsınız. Hiçbir şeyi yazmak ya da hatırlamak zorunda değilsiniz çünkü QR Kodları çok küçüktür ve yer kaplamazlar. Bu sayede mekandan/yerden kazanmış olursunuz.
Kendi QR kodlarınızı oluşturarak her şeyi daha interaktif hale getirebilirsiniz. Kart vizitinize koyarak ürünlerinizi ve servislerinizi tanıtabileceğiniz gibi CD ve kitaplarınızı sınıflandırmada kullanabilirsiniz.
Sadece herhangi bir web sitesini ya da yazıyı qurify edin, bir ürüne QR kodu koyun ve her şeyi daha interaktif hale getirin! Web adreslerini, düz yazıları, telefon numararını ve SMS'leri birer QR kod haline getirebilirsiniz.

ONLINE QR KODU OLUŞTURMA SİTELERİ
1. http://www.qurify.com/tr/
2. http://qrcode.kaywa.com/
3. http://www.snapmaze.com/
4. http://www.jaxo-systems.com/barshow/?lang=en_US

Yorumlar

  1. diger cok guzel bir alternatif olarak http://qrcodegenerator.pw/ onerebilirim.
    guzel yazi olmus bu arada :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aux girişi olan araçlar için Bluetooth usb sd card MP3 Decoder

WOL Nedir ? Ne İşe Yarar Wake On line