WOL Nedir ? Ne İşe Yarar Wake On line

Kısaca WOL adı verilen şey ingilizce Wake On Lan‘dır .yani Türkçe anlamı “ağda uyandırmak” veya buna benzer bir açıklama getirebiliriz.

  WOL nasıl Çalışır ?

 Kapalı bilgisayarlar (fişten çekilmeden kapatılanlardan bahsediyorum) Network kablosu takılı olduğundan sürekli bir gözü kapalı uyuyan kediye benzetebilirsiniz,yani uyuyor ama heran uyanabilir diyebiliriz. işte bu network kablosu sürekli ağı pasifte olsa dinleyecektir. tabi her bilgisayarda durum böylemidir ,hayır değildir, anakarta bağlı bir özelliktir ve genelde bios ayarlarından aktif hale getirmek gerekebilir, eski anakartlar da bu özellik yoktu ancak yeni anakartların bir çoğunda bu özellikler default olarak geliyor.

 WOL ne işe yarıyor? 

Şimdi bu noktada düşünün bu WOL uygulaması bir bilgisayarı kullanıcısının da kullandığı gibi , yüzlerce bilgisayarın olduğu networkü yönetecen IT yöneticisininde işine yarayacaktır. Kısaca kapalı olan bilgisayarı açıyor bu uygulama, nasıl yani dediğinizi duyar gibi oldum, bu özellik neredeyse onlarca yıldır zaten var idi ama yeni yeni kullanılmaya başlandığını da söyleyebilirim.

WOL kullanabilmek için ne yapmak gerekiyor?

İnternetti çoğu sitelerde WOL programları bulmak mümkün bu özeliği kullanmak için Cihazınızın Mac adresini Bilmeniz gerekmekte.

Bios Dışında Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarınızdan ethernet kartınızın özelliklerine gelip Gelişmiş sekmesi> Wake On Magic Packet ayarını enable yapmanız gerekmekte.

Chipbox Cihazında Kullanmak

hd.galenim.com sitesinden PCAC eklentisini indirip kurduktan sonra
http://chipboxip/pcac/pcac.php adresine gidip uyandırmak istediğiniz PC nin MAC adresini yazıp kaydettikten sonra PCAC button kullanıp cihazını açabilirsiniz.

Wifi ağınız varsa telefonunuz ile açmak için ise
http://chipboxip/pcac/pcac.php?mac=XX:XX:XX:XX x olan kısımlara kendi pc nizin mac adresini yazıp yer imlerine kaydedip kolaylıkla Pc nizi açabilirsiniz.

Yorumlar

  1. :) Bu işime yarayabilir. ama çok bi şey anladım diyemem. :) bu arada siteyi yeniden aktif etmişin ama forum daha iyiydi :D forumuda istiyoz :)



    By: _REiS_

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aux girişi olan araçlar için Bluetooth usb sd card MP3 Decoder

QR Kodu Nedir ve Online QR Kodu Oluşturma Siteleri